Цистит: симптоми і лікування

Що ми знаємо про цистит?

Цистит - одне із поширених захворювань сечового міхура. Виникненню циститу сприяють порушення відтоку сечі із сечового міхура, пологи, запалення статевих органів, охолодження, закріп, вживання речовин, що подразнюють слизову оболонку сечового міхура. Виникнення циститу у чоловіків може бути зумовлене простатитом, структурою уретри, аденомою, каменем або раком передміхурової залози, іншими захворюваннями статевих органів. Причиною хронічного циститу як у чоловіків, так і у жінок, можуть бути камені, пухлини, лейкоплакія і туберкульоз сечового міхура, але такий «хронічний» цистит вторинний, в його основі лежить інше захворювання сечового міхура, котре має бути вчасно встановлене лікарем.

Будова і функції сечовивідної системи

Сечовий міхур – це полий м’язовий орган із товстими стінками, розташований у нижній частині тазу між лобковими кістьми і прямою кишкою. Стінки сечового міхура – це м’язова оболонка, що здатна розтягуватися, коли міхур наповнюється, і стискатися, випорожнюючи його. Нирки майже безперервно надсилають сечу невеликими порціями по сечоводах. У міру того, як міхур наповнюється, тиск підвищується, м’язові тканини міхура значно розтягуються, приймаючи сечу, поки міхур майже не наповниться. Коли міхур починає здійснювати опір, ми відчуваємо позив до сечовипускання.

Сеча виходить із організму через уретру, сечовивідний канал, що виходить із найнижчої точки сечового міхура. У жінок сечовивідний канал значно коротший, ніж у чоловіків, і цей факт пояснює, чому жінки більше схильні хворіти  через інфекції сечових шляхів.

Симптоми циститу

Запалення сечового міхура може розвинутися раптово, але найчастіше явища циститу наростають поступово. Він проявляється у відчутті дискомфорту, відчутті печії та свербіння у зоні уретри та промежини під час сечовипускання. Сечовипускання стає частим, хворобливим, кількість сечі при кожному сечовипусканні зменшується.

Як правило, люди починають звертатися до нетрадиційних і альтернативних методів лікування, таких як фітотерапія, гомеопатія та біоенергетика, коли уже пройшли медикаментозне лікування, котре не дало бажаних результатів.

Ефективне лікування циститу

У центрі "Енергетика" методом біоенерготерапії цистит лікується дуже успішно. Практично усі пацієнти, що звернулися до нашого Центру за допомогою, були вилікувані. Із рецидивами до нас повторно звертаються вкрай рідко, оскільки сеанси біоенергетики сприяють не лише звільненню  пацієнта від циститу, але і відновленню внутрішніх сил організму, укріпленню імунітету та профілактиці можливих ускладнень після перенесеного захворювання.

Якщо рецидиви і стаються, то лише у випадках безтурботних вчинків самих пацієнтів. Причиною повторного запалення сечового міхура можуть стати купання у холодній водоймі, промокання ніг у холодну, короткі спідниці та нейлонові колготи у морозну погоду, сидіння на холодних поверхнях.

Лікування циститу нетрадиційними методами є дуже хорошим доповненням до традиційного лікування і набагато прискорює процес одужання. Якщо  прийом антибіотиків відбувається на тлі сеансів біоенерготерапії, то значно зменшується негативний вплив медпрепаратів та їхніх побічних ефектів на організм. Також метод біоенерготерапії добре сумісний із лікуванням травами (фітотерапія) та гомеопатичними препаратами.

Дізнатися додаткову інформацію про курс лікування циститу у Центрі "Енергетика" простіше за все зробити, подзвонивши спеціалісту за телефоном у Києві: (096)852-58-77.

Усі статті

Записатися на прийом: (096) 852-58-77