Хвороби щитовидної залози

Задишка, спітніння, нервозний стан, біль у серці, підвищена втома – ці поширені  симптоми знайомі кожному із нас, але найчастіше ми списуємо їхню появу на часті стреси і напружений графік роботи. Проте, у тілі людини функціонує важливий орган, при захворюванні якого спостерігаємо саме таку клінічну картину.

Мова йде про щитовидну залозу. Найбільш поширеним захворюванням цього органу вважаються гіпертиреоз, гіпотиреоз, гіперплазія та вузловий зоб. Всі ці хвороби викликані гормональним дисбалансом, котрий є також і основним показником при діагностиці.

Складність лікування захворювань щитовидної залози полягає не лише у підступному збігу симптомів із симптомами інших патологій, але і в недосконалості методів традиційного лікування – терапевтичного або хірургічного. Нерідко є випадки виникнення побічних ефектів від прийому лікарських препаратів, котрі проявляються дисфункціями інших органів, а оперативне втручання приносить серйозні наслідки.

Повністю вилікувати патологічні стани щитовидної залози поки неможливо, але  вдавшись до допомоги нетрадиційних методів, можна значно покращити самопочуття і попередити операцію – важливо лише вчасно звернутися до досвідчених і кваліфікованих  спеціалістів.

Проблеми лікування захворювань щитовидної залози успішно вирішуються у центрі нетрадиційної медицини «Енергетика»,  де для точної діагностики застосовується метод доктора Р. Фолля, а для лікування – біотерапевтичний вплив руками.

Гіпертиреоз: визначення і симптоми

Гіпертиреоз або тиреотоксикоз – це порушення роботи щитовидки, яке супроводжується підвищеним вмістом йодовмісних елементів у крові. Процеси обміну речовин при гіпертиреозі проходять настільки швидко, що наш організм не встигає засвоювати потрібні гормони, через що з’являються наступні симптоми:

  • Різка втрата ваги, надмірне спітніння, задишка і швидка втома.
  • Тахікардія, підвищення артеріального тиску.
  • Збільшення очного яблука, характерне потемнішання і видима припухлість повік.
  • Мимовільне тремтіння кінцівок і голови (тремор), пришвидшена мова.
  • Збудливість, нервозність, необґрунтований страх, панічні атаки.

Гіпертиреоз виникає зазвичай на тлі інших захворювань щитовидної залози, наприклад, на тлі вузлового зобу, тому лікування тиреотоксикозу спрямоване на зниження перерахованих  симптомів та покращення стану людини. Цю задачу успішно вирішують у центрі нетрадиційної медицини «Енергетика» за допомогою різних методик біоенерготерапії.

Гіпотиреоз: як визначити

Брак йоду в організмі не менш небезпечний – багато хімічних процесів (наприклад, розщеплення деяких ферментів) зупиняються, що тягне за собою серйозні порушення обміну речовин. Пацієнти із діагнозом «гіпотиреоз» відзначають такі симптоми захворювання:

  • Сухість і ламкість волосся, нігтів, жовтуватий відтінок шкіри;
  • Різке збільшення ваги;
  • Набряки на повіках, ясно видимі відбитки зубів на язику;
  • Погіршення пам’яті, швидка втома, постійна сонливість, відчуття неприємного холоду у всьому тілі;
  • Порушення менструального циклу у жінок.

Біоенерготерапевтичний вплив у поєднанні із прийомом традиційних ліків значно полегшує стан, дозволяє зупинити розвиток хвороби, а крім того – нівелює побічні ефекти від лікарських засобів сильної дії.

Гіперплазія щитовидки: що це і як лікувати

Гіперплазією називають збільшення щитовидної залози на тлі недостатньої кількості потрібних гормонів. Клітини органу активно розростаються і діляться, намагаючись   компенсувати цей недолік. Патологічний процес тісно пов’язаний із гіпертиреозом або гіпотиреозом – ці захворювання можуть стати як причиною гіперплазії, так і її печальним наслідком. При гіперплазії тканина щитовидної залози однорідна, без вузликів, але загальне збільшення органу надає шиї такий самий вид, як при зобі.

Гіперплазія небезпечна через можливе переродження клітин, що діляться, у злоякісне  новоутворення, після чого пацієнту вже не уникнути радикального лікування – оперативного втручання. Саме тому важливо вчасно помітити перші прояви цього захворювання:

  1. Припухлості на шиї, складнощі із ковтанням без явних інфекційних захворювань горла (ларингіту і т.ін.).
  2. Підвищена збудливість і постійна нервозність, страх перед засинанням – коли складно дихати у положенні лежачи.
  3. Різка зміна маси тіла протягом короткого проміжку часу – хворий може швидко схуднути, а потім безпричинно знову набрати вагу. Коливання ваги можуть складати плюс-мінус 15 кг на місяць.

Медичний центр «Енергетика» пропонує біоенерготерапію як безпечний і успішний спосіб лікування гіперплазії на основі сучасних методів діагностики захворювань щитовидної залози.

Вузловий зоб: чи завжди потрібна операція?

Ущільнення у щитовидній залозі називаються вузликами, і виникають вони достатньо часто через перенесені стреси. При правильному лікуванні невеликі вузлики можуть пропадати, але в умовах довготривалого напруження нервової системи вони здатні розростатися, збільшуватися в об’ємі – внаслідок чого відбувається ріст щитовидної залози із множинними  вузлами. Візуально це визначається потовщеннями на шиї із одного чи з двох боків, найбільші вузлові утворення (від 2 см) відчуваються при пальпації шиї і можуть бути видні під шкірою. Сучасні лабораторні обстеження можуть виявити навіть найменші вузлики. Своєчасна  діагностика і лікування вкрай важливі, оскільки утворення можуть мати як доброякісну, так і злоякісну структуру.

Залежно від підвищеного або пониженого вироблення гормонів (за наявності гіпертиреозу або гіпотиреозу) вузловий зоб проявляється у загальних характерних симптомах – задишкою, відчуттям кому в горлі, складнощами при ковтанні. При виникненні вузлового зобу також спостерігається тісний взаємозв’язок збільшення щитовидної залози із недостатнім або надлишковим вмістом певних гормонів, тому пацієнти жаліються на сильну втому і нервозність, підвищене спітніння, зміну в вазі, болі в лівому боці грудей.

Біоенерготерапія, впливаючи на щитовидну залозу в цілому, зменшує кількість вузлів у ній, скорочуючи їхні розміри і об’єм – це не лише сприяє покращенню самопочуття, але і попереджає появі злоякісних новоутворень.

Центр нетрадиційної медицини «Енергетика» у Києві пропонує результативне лікування щитовидної залози на основі сучасних методів діагностики і біоенерготерапевтичних технологій. Такий комплексний підхід дозволяє оптимізувати вироблення необхідних гормонів і налагодити функціонування щитовидної залози, а значить – уникнути оперативного втручання і значно покращити самопочуття пацієнта.

Усі статті

Записатися на прийом: (096) 852-58-77