Мода на ведення здорового способу життя захопила сучасний світ. Заняття спортом, відмова від шкідливих звичок і контроль свого раціону – це, беззаперечно, найбільш правильні способи профілактики більшості захворювань, збереження молодості і збільшення тривалості життя.
Чи замислювалися ви над тим, що таке насправді правильне харчування? Чи знаєте ви, що для кожної людини - це виключно індивідуальний добір продуктів? Між тим, одна і та ж їжа, з’їдена різними людьми, може здійснювати абсолютно протилежний вплив на здоров’я і самопочуття – надавати сил і бадьорості або пригнічувати енергетику, провокуючи ряд серйозних захворювань.
У цій статті ми розкажемо, чому так важливо скласти індивідуальну карту продуктів харчування і яку користь вона принесе організму.
Прибічники не лише альтернативної, але і традиційної медицини, стверджують, що фізичне здоров’я людини лише на 10% залежить від рівня медичного забезпечення. Найвірогідніше, саме з цієї причини колосальне поширення хронічних захворювань подібне до нестримної епідемії, а стан здоров’я населення планети погіршується із кожним роком.
Найбільший вплив на загальне самопочуття має спосіб життя, а вирішальну роль грають безпосередньо характер харчування і харчові вподобання. Але далеко не кожен дієтолог і нутріціолог може підказати, як правильно харчуватися саме вам. Діючи за шаблоном, спираючись на універсальні принципи здорового харчування і стандартний перелік «корисних» продуктів, ігноруючи психічні фактори, переважно вони підбирають завідомо помилковий раціон або для схуднення, або для набору ваги. Бажаного результату найчастіше досягнути не вдається, а нерідко у пацієнта ще і виникають неочікувані проблеми зі здоров’ям.
У питаннях збалансованого харчування важливим є не лише виключення шкідливих продуктів і суворе дотримання балансу КБЖУ (співвідношення калорій, білків, жирів і вуглеводів), скільки індивідуальна переносимість продуктів, які ви вживаєте.
Людський організм зберігає свою життє- та працездатність, а також стійкість до стресів і можливих негативних впливів завдяки біологічній енергії, без достатньої кількості якої життя неможливе. Основними джерелами її отримання є, в першу чергу, продукти харчування, а також повітря, випромінювання, космос.
Проведення численних досліджень показало, що при вживанні у їжу індивідуально підібраних продуктів можна сприятливо скорегувати багато фізіологічних процесів у організмі, зокрема гормональне тло, обмін речовин, стійкість імунітету. Тому людське здоров’я в значному ступені залежить від якості енергії, що надходить із їжею.
Більшість захворювань має функціонально-енергетичну природу і накопичується в організмі протягом багатьох років. Покращення функціонування органів за рахунок переходу на біоенергетично здорове харчування дозволяє налагодити процеси внутрішнього самозцілення і усунути причини виникнення хвороб і патологій.
Переносимість тих чи інших продуктів харчування і напоїв можна визначити і за аналізом крові. Але він не має цілісного характеру з огляду на неприйняття до уваги психологічного або енергетичного стану людини, які тільки у комплексі із фізичним станом становлять єдиний організм.
Як відомо, люди, як і всі живі істоти, мають свою унікальну енергетику – біополе або ауру. Для підтримки енергетичного балансу, відчуття наповненості і перебування у гармонії зі світом і самим собою необхідне безперервне надходження нової позитивної енергії. У свою чергу, дефіцит ресурсів здатен значно погіршити якість життя, знизити творчі здібності, викликати апатію, млявість, психологічну нестійкість, дати початок розвитку захворювань і навіть повпливати на долю. І, як ми відзначали вище, саме їжа є основним джерелом життєвих сил. Але вона також може і залишити негативний відбиток на самопочутті, стати причиною виникнення патологічних і депресивних станів. Тому якість харчування має колосальний вплив на наше здоров’я, як фізичне, так і емоційне.
Існує загальновизнаний досить широкий перелік продуктів, які вважаються «правильними» і корисними. Але він складений на основі їхнього хімічного складу. У той час, як їжа несе сильну позитивну або руйнівну енергетику. При чому один і той самий продукт на кожну конкретну людину може мати протилежний вплив.
Вихід із цієї ситуації один – розробка персональної карти харчування, основаної на вивченні біополя, визначенні індивідуально корисних продуктів і виключенні всіх руйнівних для енергетики.
Неполадки у енергетичній системі організму є причиною фізичних і психічних захворювань. Сильна енергетика – це найпотужніший інструмент захисту від хвороб, втоми, поганого настрою і життєвих неприємностей. Однак не тільки живі істоти несуть в собі певну енергетику, але і їжа. Згідно із біоенергетичною теорією одна і та сама їжа має різну ауру і несе неоднаковий енергетичний заряд для кожної людини, здійснюючи різний вплив на її біополе. Грамотна корекція звичного раціону дозволяє покращити фізичний і ментальний стан, відновити сили і душевну гармонію.
Якщо узагальнено розглядати біоенергетичну цінність їжі, то можна виділити такі аспекти:
Персонально підібрану систему або карту харчування ми складаємо на основі тих продуктів, котрі ідеально сумісні із вашою енергетикою. Кожного окремого пацієнта ми розглядаємо з точки зору його унікальності як індивідуума, а не як статичну одиницю. А його організм – як з боку фізичного тіла, так і з боку тонкого тіла. Для створення індивідуального плану здорового харчування ми спираємося на такі параметри:
Не існує універсальної формули здорового харчування. Енергетика продуктів має підходити до особистої енергетики. За рахунок дотримання карти харчування, складеної нашими спеціалістами в індивідуальному порядку, кожен може набути втрачене здоров’я і успішно підтримувати його у майбутньому, аби продовжити молодість і досягти довголіття.
Ясна річ, тут неможливо обійтися без чіткого розуміння і готовності самого пацієнта до змін, нерідко кардинальних. Бувають випадки, коли складена карта харчування містить незвичні для людини продукти і позбавлена улюблених. Але турбота про свій організм, включаючи активну роботу над помилками у харчуванні, неодмінно відобразиться на біополі протягом короткого періоду часу, дозволивши досягнути фізичної і душевної гармонії. За наявності серйозних патологій і збоїв у роботі органів і систем, біоенергетична терапія у комплексі зі змінами у раціоні сприяють найшвидшому одужанню.