Секрет здорового харчування: їжа, яка підходить саме вам

Мода на ведення здорового способу життя захопила сучасний світ. Заняття спортом, відмова від шкідливих звичок і контроль свого раціону – це, беззаперечно, найбільш правильні способи профілактики більшості захворювань, збереження молодості і збільшення тривалості життя.

Чи замислювалися ви над тим, що таке насправді правильне харчування? Чи знаєте ви, що для кожної людини - це виключно індивідуальний  добір продуктів? Між тим, одна і та ж їжа, з’їдена різними людьми, може здійснювати абсолютно протилежний вплив на здоров’я і самопочуття – надавати сил і бадьорості або пригнічувати енергетику, провокуючи ряд серйозних захворювань.

У цій статті ми розкажемо, чому так важливо скласти індивідуальну карту продуктів харчування і яку користь вона принесе організму.

Основні помилки при виборі продуктів для здорового харчування

 Прибічники не лише альтернативної, але і традиційної медицини, стверджують, що фізичне здоров’я людини лише на 10% залежить від рівня медичного забезпечення. Найвірогідніше, саме з цієї причини колосальне поширення хронічних захворювань подібне до нестримної епідемії, а стан здоров’я населення планети погіршується із кожним роком.

Найбільший вплив на загальне самопочуття має спосіб життя, а вирішальну роль грають безпосередньо характер харчування і харчові вподобання. Але далеко не кожен дієтолог і нутріціолог може підказати, як правильно харчуватися саме  вам. Діючи за шаблоном, спираючись на універсальні принципи здорового харчування і стандартний перелік «корисних» продуктів, ігноруючи психічні фактори, переважно вони підбирають завідомо помилковий раціон або для схуднення, або для набору ваги. Бажаного результату найчастіше досягнути не вдається, а нерідко у пацієнта ще і виникають неочікувані проблеми зі здоров’ям.

У питаннях збалансованого харчування важливим є не лише виключення шкідливих продуктів і суворе дотримання балансу КБЖУ (співвідношення калорій, білків, жирів і вуглеводів), скільки індивідуальна переносимість  продуктів, які ви вживаєте.

Яким має бути правильне харчування для здоров’я

Людський організм зберігає свою життє- та працездатність, а також стійкість до стресів і можливих негативних впливів завдяки біологічній енергії, без достатньої кількості якої життя неможливе. Основними джерелами її отримання  є, в першу чергу, продукти харчування, а також повітря, випромінювання, космос.

Проведення численних досліджень показало, що при вживанні у їжу індивідуально підібраних продуктів можна сприятливо скорегувати багато  фізіологічних процесів у організмі, зокрема гормональне тло, обмін речовин, стійкість імунітету. Тому людське здоров’я в значному ступені залежить від якості енергії, що надходить із їжею.

Більшість захворювань має функціонально-енергетичну природу і накопичується в організмі протягом багатьох років. Покращення  функціонування органів за рахунок переходу на біоенергетично здорове харчування дозволяє  налагодити процеси внутрішнього самозцілення і усунути причини виникнення хвороб і патологій.

Переносимість тих чи інших продуктів харчування і напоїв можна визначити і за аналізом крові. Але він не має цілісного характеру з огляду на неприйняття до уваги психологічного або енергетичного стану людини, які тільки у комплексі із фізичним станом становлять єдиний організм.

Чому відмова від шкідливої їжі не означає здорове харчування?

Як відомо, люди, як і всі живі істоти, мають свою унікальну енергетику – біополе або ауру. Для підтримки енергетичного балансу, відчуття  наповненості і перебування у гармонії зі світом і самим собою необхідне безперервне надходження нової позитивної енергії. У свою чергу, дефіцит ресурсів здатен значно погіршити якість життя, знизити творчі здібності, викликати апатію, млявість, психологічну нестійкість, дати початок розвитку захворювань і навіть повпливати на долю. І, як ми відзначали вище, саме їжа є основним джерелом життєвих сил. Але вона також може і залишити негативний відбиток на самопочутті, стати причиною виникнення патологічних і депресивних станів. Тому якість харчування має колосальний вплив на наше здоров’я,  як фізичне, так і емоційне.

Існує загальновизнаний досить широкий перелік продуктів, які вважаються «правильними» і корисними. Але він складений на основі їхнього хімічного складу. У той час, як їжа несе сильну позитивну або руйнівну енергетику. При чому один і той самий продукт на кожну конкретну людину може мати  протилежний вплив.

Вихід із цієї ситуації один – розробка персональної карти харчування, основаної на вивченні біополя, визначенні індивідуально корисних продуктів і виключенні всіх руйнівних для енергетики.

Енергетика у тарілці: основні принципи біоенергетично здорового харчування

Неполадки у енергетичній системі організму є причиною фізичних і психічних захворювань. Сильна енергетика – це найпотужніший інструмент захисту від хвороб, втоми, поганого настрою і життєвих неприємностей. Однак не тільки живі істоти несуть в собі певну енергетику, але і їжа. Згідно  із біоенергетичною теорією одна і та сама їжа має різну ауру і несе неоднаковий енергетичний заряд для кожної людини, здійснюючи різний вплив на її біополе. Грамотна корекція звичного раціону дозволяє покращити фізичний і ментальний стан, відновити сили і душевну гармонію.

Якщо узагальнено розглядати біоенергетичну цінність їжі, то можна виділити такі аспекти:

  • Біополем продукти наділяє природа. Тому, чим свіжіший натуральний продукт, тим більший заряд енергії він у собі несе. Дуже сильною позитивною енергетикою наділені плоди фрукти, овочі, ягоди. Важливо відзначити, щойно плід був зірваний, його енергія починає вичерпуватися. Швидкість втрати енергії залежить від тривалості терміну збереження свіжості (наприклад, для яблук – це 1-2 місяці, а для помідорів – до 2 тижнів).
  • Термічна обробка їжі веде до втрати енергії. Відварені або запечені овочі варто їсти зразу ж після приготування, поки вони повністю не втратили свій біозаряд. У приготованій, але вже вистиглій їжі, енергії немає.
  • Продукти із солодким смаком сприяють накопиченню енергії, забезпечуючи потужне «підживлення» аури.
  • Солоний і гіркий смаки підвищують вироблення слини і шлункового соку, що сприяє кращому переварюванню і засвоєнню їжі, а також активації очищення фізичного і духовного тіл.
  • Денатурована їжа і продукти, багаті на консерванти та штучні наповнювачі, викликають дисбаланс і забруднюють ауру, несуть у собі руйнівну силу і енергію агресії.
  • У консервованих продуктах повністю порушується енергетична структура, у результаті чого їхнє вживання здійснює негативний вплив.

 Ефективна дієта: міфи і помилки 

  • Більшість людей вдаються до дієт, аби досягти бажаної позначки на вагах. Вони переймаються лише двома питаннями: як харчуватися правильно, аби схуднути або щоб набрати вагу. Але сліпа гонитва за цифрами загрожує серйозними, часом незворотними проблемами зі здоров’ям. Не потрібно  безперервно контролювати свою вагу, інакше ні одна сувора дієта не буде ефективною. Лише відпустивши ситуацію, дозволивши собі вийти із стану стресу, із легкими думками і вірою у себе можна досягти успіху, нормалізувавши вагу.
  • Безсумнівне слідування рекомендаціям дієтолога – груба помилка. Будь-яка, навіть найбільш багата корисними речовинами, але не улюблена їжа принесе лише шкоду. Свій організм потрібно слухати і чути, і реагувати при найменшому відчутті дискомфорту обмеженням або відмовою від того чи іншого продукту. Сумісність їжі із фізичним і духовним тілами має  рівносильне значення.
  • Вживання одноманітної їжі – не лише нудне, але і призводить водночас до дефіциту і надлишку нутрієнтів, а також до стресів. Однією із основ здорового харчування є грамотно складена, збалансована дієта, меню на кожен день котрої містить продукти різних груп. Смакова різноманітність їжі, яку ми вживаємо, здатна напряму впливати на стан нашої духовної оболонки, тому вона обов’язково має бути присутня у щоденному раціоні людини. Крім того, продукти із різноманітними смаковими властивостями  впливають на енергетичні процеси у організмі і викликають зміни стану  аури.
  • Ще однією із найгрубіших помилок є створення плану харчування на основі тих продуктів, які подобаються пацієнту. Поширена думка, що будь-яка дієта має приносити задоволення і мінімально відрізнятися від звичного раціону. Якщо ж запропоновані продукти харчування будуть незвичні для людини, то великий ризик зірватися із неї. Але звичку їсти здорову їжу легко розвинути лише завдяки бажанню.
  • Їсти, аби жити. Це ствердження правильне, коли йдеться про РХП (розлад харчової поведінки), або харчову залежність. Їжа – лише енергія, але від того, із якими думками ми її вживаємо, залежить ступінь її позитивного впливу на нашу енергетику.

Індивідуальний підбір продуктів як основа здорового харчування

Персонально підібрану систему або карту харчування ми складаємо на основі тих продуктів, котрі ідеально сумісні із вашою енергетикою. Кожного окремого пацієнта ми розглядаємо з точки зору його унікальності як індивідуума, а не як статичну одиницю. А його організм – як з боку фізичного тіла, так і з боку тонкого тіла. Для створення індивідуального плану здорового харчування ми спираємося на такі параметри:

  • вік, вага, зріст, артеріальний тиск, існуючі захворювання;
  • біополе і енергетичні можливості;
  • психологічний стан (виявлення можливого розладу харчової поведінки);
  • особливості звичного способу життя і рівень фізичної активності;
  • чинний раціон, визначається його добова харчова цінність і недоліки.

Не існує універсальної формули здорового харчування. Енергетика продуктів має підходити до особистої енергетики. За рахунок дотримання карти харчування, складеної нашими спеціалістами в індивідуальному порядку, кожен може набути втрачене здоров’я і успішно підтримувати його у майбутньому, аби  продовжити молодість і досягти довголіття.

Ясна річ, тут неможливо обійтися без чіткого розуміння і готовності самого пацієнта до змін, нерідко кардинальних. Бувають випадки, коли складена карта харчування містить незвичні для людини продукти і позбавлена улюблених. Але  турбота про свій організм, включаючи активну роботу над помилками у харчуванні, неодмінно відобразиться на біополі протягом короткого періоду часу, дозволивши досягнути  фізичної і душевної гармонії. За наявності серйозних патологій і збоїв у роботі органів і систем, біоенергетична терапія у комплексі зі змінами у раціоні сприяють найшвидшому одужанню.

Усі статті

Записатися на прийом: (096) 852-58-77