Потужнішими за ліки виявились звичні усім приправи

Лікуватися можна не лише синтетично створеними медикаментами і напрацюваннями фармацевтичної галузі. Так, дуже корисно впливають на стан здоров’я і бережуть організм від різноманітних захворювань різні продукти харчування.

Вчені стверджують, що звичні усім приправи також здатні захищати від хвороб, попереджаючи виникнення навіть найстрашніших із них.

Про це всьому світу розповів відомий дієтолог Майкл Грегер. Він стверджує, що регулярне вживання приправ здатне попередити мутації у ланцюжку  ДНК, котрі і призводять до появи раку та інших страшних і поки невиліковних хвороб.

Перші прянощі, котрі здатні захистити від раку – це всім відома куркума. Помаранчева приправа, котра надає прекрасний колір стравам, не лише посилює смак їжі, але і чудово захищає організм.

Важливо відзначити, що уже більше 500 різноманітних досліджень довели, що вона здатна протистояти багатьом захворюванням, зокрема що вона є чудовою профілактикою пухлинних хвороб, тяжких захворювань мозку і легень.

Це все завдяки куркуміну, на честь якого ці прянощі так і були названі. Саме він здатний прискорювати процеси відновлення після різної складності операцій, а також ефективно справлятися із ревматоїдним артритом.

Не відстає у своїх корисних властивостях і коріандр. Так, він – відмінний  помічник у боротьбі із артритами.

Приймаючи близько 20 гілочок коріандру на день протягом двох місяців можна звільнитися від запальних процесів цього непростого захворювання. Це ж дозування також допомагає вдвічі зменшити в крові  рівень сечової  кислоти. А це значить, що коріандр також здатен допомогти при такому захворюванні, як подагра.

Досить корисний для організму і кайєннський перець. Він містить речовину капсаїцин, котра здатна боротися із найтяжчим болем, який взагалі може відчувати  людина – кластерним головним болем.

Так, дослідження довели, що цей вид перцю здатен із цією проблемою справитися всього лише за 5 днів. Ефективний він і при синдромі подразненого кишківника.

Про те, що імбир також корисний для здоров’я, сьогодні говорять більшість видань. І це чистісінька правда. Так, під час досліджень вдалося виявити, що імбир здатен боротися із мігренями.

Окрім того, він більше ефективний, ніж поширений популярний  медикаментозний засіб від мігрені «Суматриптан». У рослини є і інші гарні властивості – рятує від ПМС: якщо жінці почати приймати імбир за 7 днів до початку  кров’яних виділень, то можна уникнути поганого настрою та нервозності.

І завершують цей список прянощі орегано. Це дуже насичена антиоксидантами рослина, котра бореться із дією радіації на організм.

Це стало відомо під час дослідження, де використовувався радіоактивний йод. Пацієнтів заражали настільки, що їм заборонялося навіть цілуватися. Після прийому орегано рівень радіації у добровольців знижувався на цілих 70%.

Усі статті

Записатися на прийом: (096) 852-58-77