Вівсяна дієта: плюси і переваги

Для здоров'я і стрункості потрібно їсти вівсянку - так вважають вчені, і наводять безліч доказів на користь вівсяної каші.

Більшість жінок сьогодні бажають скинути зайву вагу, виснажуючи себе при цьому різноманітними дієтами. Які, між іншим, нерідко негативно впливають  на стан організму. Простіше за все у такому випадку – нормалізувати своє харчування, віддаючи перевагу лише корисним продуктам. Так, для здоров’я і стрункості свого тіла потрібно їсти вівсянку – заявляють вчені, наводячи  численні аргументи на її захист.

Основні переваги харчування вівсянкою

У першу чергу, потрібно відзначити, що вівсянка у своєму складі містить  велику кількість різноманітних вітамінів, корисних мікро- і макроелементів. Серед них можна виділити магній, залізо, фосфор, кальцій, вітаміни різних груп, зокрема В, РР і F.

Обов’язково потрібно згадати про вуглеводи, котрі насичують організм. Так от у вівсянці вони складні, які дають насичення на тривалий час. Вони довше розщеплюються, не так швидко викликаючи відчуття голоду, як прості, а, відповідно, і шкідливі вуглеводи.

Останній не менш важливий аргумент на підтримку вівсяної дієти – це її здатність покращувати стан шкіри. Вона робить її більш еластичною, що не дозволяє розтягнутим ділянкам після втрати зайвих кілограмів некрасиво обвисати.

Про очищення організму перед дієтою

Перед тим, як приступити до вівсяної дієти, організм бажано очистити. У такому разі бажаний результат буде досягнутий у більш стислі строки. Для цього потрібно ввечері залити рис (його 4 столові ложки) водою. Все це залишаєте на ніч. Вранці, після сну, рис потрібно відварити на повільному  вогні. Робити це слід протягом години. Після цього прийміть відвар. Процедура завершена. Далі потрібно лише протриматися без їжі протягом 5 годин. Коли цей час спливе, можна харчуватися у нормальному режимі. Однак слід пам’ятати: за 5 годин до сну доведеться відмовитися від будь-якої їжі та напоїв.

Особливості  вівсяної дієти

Після написаного вище очищення, до вівсяної дієти можна приступати уже наступного дня. Правила її дотримання досить прості: потрібно їсти вівсянку. Однак робити це необхідно тричі на день: вранці, в обід і ввечері, на вечерю. Обов’язково слід робити перекуси, адже проміжки між прийомами їжі не мають перевищувати 3-х годин. У такому разі можна використовувати  фрукти (бажано лише у першій половині дня).

Також не можна забувати про те, що тіло потрібно насичувати чистою водою. Так, випивати її необхідно не менше 1,5-2 літрів за добу. Як альтернативу можна пити зелений чай. Інші ж напої, такі як чорний чай, кава, газовані напої затримують воду в організмі, що перешкоджає скиданню зайвих кілограмів.

Дотримуючись дієти, також потрібно пам’ятати, що не варто підсолювати та  підсолоджувати кашу. Максимум, що дозволяється – додавати на сніданок трохи сухофруктів. Розмір порцій не має значення. Однак переїдати не можна, це шкідливо для здоров’я.

Усі статті

Записатися на прийом: (096) 852-58-77